VidaXL reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Webshops

Bestelproces

9.3

Service

8.7

Prijs

8

Bezorging

8

8.5

100% zou dit bedrijf aanbevelen

VidaXL is een online warenhuis die internationaal allerlei producten verkoopt voor huis en tuin, zoals meubelen, sportartikelen en speelgoed en spellen. Het is voor hen belangrijk om kwaliteit te kunnen leveren voor een goede prijs en om zoveel mogelijk producten voor mensen in Europa en daarbuiten beschikbaar te maken. Dat doen ze door zelf meubelen te produceren met hun eigen merk en door een ruim assortiment andere merken op te kopen en aan te bieden. Ze zijn gevestigd in Venlo, maar hebben een wereldwijde ambitie. Hier vind je een uitgebreide VidaXL review, inclusief handige praktische informatie. Daarna nodigen we je uit om je eigen VidaXL beoordeling achter te laten.

VidaXL in het kort

VidaXL werd in 2006 door twee jonge ondernemers opgezet, met als doel op een kleine schaal producten aan te bieden op verschillende platformen. Dit ging zo goed, dat ze een eigen merk ontwikkelden, eigen producten gingen produceren en een eigen webwinkel op gingen zetten. Omdat het aanbod erg snel groeide, kon ook het werkgebied worden uitgebreid en nu leveren ze in 29 Europese landen, Australië en de Verenigde Staten. VidaXL koopt kwalitatieve producten op en biedt ze vervolgens aan tegen concurrerende prijzen. De klantenservice wordt geleverd in je moedertaal en alles draait om een goed gevoel en een goede deal.

VidaXL ervaringen

Driekwart van de klanten van VidaXL is tevreden over de diensten en producten die geleverd worden (Bron: Trustpilot). Ze geven aan dat bestellen gemakkelijk is en dat de producten snel worden geleverd. Ook de kwaliteit van de producten is goed, de prijzen zijn aantrekkelijk en problemen worden snel en goed opgelost.

Er zijn ook een aantal negatieve VidaXL beoordelingen, ook al zijn dat er een stuk minder. Deze gaan over producten die te laat of beschadigd aankomen, over de klantenservice die niet naar wens is en over producten die niet aan de verwachtingen voldoen. VidaXL reageert op elke beoordeling die ze krijgen en probeert de problemen op deze manier wel op te lossen. Ook de positieve VidaXL reviews krijgen een reactie. Dat duidt wel op een bedrijf dat begaan is met haar klanten.

Is VidaXL betrouwbaar?

Betrouwbaarheid is meetbaar door de VidaXL ervaringen door te nemen, maar wil je zekerheid, dan kijk je naar de keurmerken. De winkel heeft het Thuiswinkel Waarborg certificaat, wat het belangrijkste certificaat is in deze sector in Nederland. Daarnaast krijg je bij hen ook een aantal garanties, zoals een bedenktijd van veertien dagen, duidelijke prijzen, achteraf betalen en een veilige omgeving. VidaXL zou deze certificering niet gekregen hebben en deze garanties niet aanbieden als ze niet betrouwbaar waren.

VidaXL klachten

Heb jij een VidaXL klacht die je in wilt dienen, dan doe je dat het beste via het klachtenformulier. Je krijgt dan binnen vijf dagen een reactie. Ben je niet tevreden over de manier waarop deze wordt afgehandeld, dan kun je gebruik maken van de geschillencommissie Thuiswinkel of het Europees ODR platform. Je kunt ook bij VidaXL inloggen en contact opnemen met de verkoper van je producten. VidaXL heeft daar dan een ondersteunende rol bij, omdat ze de kwaliteit van hun eigen verkopers ook erg belangrijk vinden.

Betaalmogelijkheden

Omdat VidaXL een webwinkel is die in een groot aantal landen producten levert, krijg je meer dan een gemiddeld aantal betaalmethoden aangeboden.

 • iDeal
 • Creditcard: Visa en Mastercard
 • PayPal
 • Klarna
 • Bankoverschrijving.

Betalen kan direct, in termijnen, bij aflevering of achteraf, dus er zijn voldoende opties.

Gebruiksvriendelijkheid website

De website van VidaXL is erg gebruikersvriendelijk. Wat direct opvalt is dat de homepage minder vol staat en veel rustiger is vormgegeven dan wat meestal het geval is bij grote online winkels. Je hebt een balk waar je je zoekterm in kunt geven en je kunt kiezen uit één van de vele categorieën om het aanbod te filteren. Vervolgens krijg je het aanbod te zien wat je ook weer kunt filteren. Met het enorme assortiment is dat ook wel nodig. Je selecteert wat je zoekt, plaatst het in je winkelwagentje, rekent af en je bent klaar.

Als bestaande klant kun je ook op VidaXL inloggen om je bestelling te beheren, te kijken waar je pakketje is en om je factuur te bekijken.

VidaXL contact, helpdesk en klantenservice

Er is een VidaXL FAQ pagina waar je gebruik van kunt maken voordat je contact met ze opneemt. Staat jouw antwoord daar niet tussen, dan kun je een aanvraag indienen via het contactformulier online. Daar kun je bestanden aan toevoegen, dus dat is handig. Chatten kan ook via de website. Wat wel opvalt is dat er geen telefoonnummer gegeven wordt en dat er geen openingstijden worden genoemd. Wat je wel kunt doen, na een beetje zoeken, is een terugbelverzoek indienen. Er wordt dan binnen één werkdag contact met je opgenomen. Op die manier is er ook een e-mailadres te vinden, namelijk webservice@vidaxl.nl. Ze raden zelf aan de chat te gebruiken voor direct contact.

3 reviews

Pas ontdekt

Pas deze webshop pas ontdekt, maar echt goede prijzen, aanrader!!

Garantie ook goed

De garantie was goed. Ik had een kapotte serverkast besteld waar een sleuteltje van miste. Ik kreeg de optie deel geld terug, of gewoon heel nieuw product. Voor het laatste gekozen en dag later gewoon nieuw product gekregen. Snel opgelost dus! Ik bestel hier zeker vaker.

Kwaliteit van producten kan beter

Kwaliteit van producten is niet echt goed. Aantal dingen besteld bij deze eerste bestelling maar meeste lijkt gewoon uit China te komen. Bestel liever bij Bol, iets duurder maar dan heb je wel kwaliteit.

Schrijf een review over VidaXL
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0