Zalando reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Mode

Bestelproces

9

Service

7

Prijs

5

Bezorging

6

6.8

100% zou dit bedrijf aanbevelen

Zalando is een groot modeplatform, dat haar producten verkoopt in 25 landen in Europa. Waren ze in het begin alleen een webwinkel, nu brengen ze allerlei grote spelers in de mode-industrie samen en profiteren haar klanten van een groot aanbod mooie kleding. Ze bieden gratis verzending, gratis retour en 100 dagen bedenktijd.

In onze uitgebreide Zalando review vind je alle informatie die je nodig hebt als je een bestelling wilt plaatsen. We nemen de betrouwbaarheid, klantervaringen en praktische informatie onder de loep. Heb jij een Zalando ervaring die je met ons wilt delen? Laat hieronder dan je eigen Zalando beoordeling achter.

Zalando in het kort

Zalando werd in 2008 in Berlijn opgericht, als grote online schoenenwinkel. Het was een paar dagen voor de financiële crisis, maar dat heeft ze niet ontmoedigd. Wat klein begon groeide al snel uit tot een webwinkel en fashion platform dat klanten helpt in heel Europa. Er werken meer dan 17.000 medewerkers bij Zalando. De kleding die je er aantreft is erg divers, omdat het een groot platform is waar designers en klanten worden samengebracht. Ze hebben producten voor mannen, vrouwen en kinderen in allerlei categorieën, waaronder schoenen, kleding, accessoires en beauty.

Zalando ervaringen uit Nederland

Zalando levert haar producten ook in Nederland en we maken er graag gebruik van. Helaas worden er meer negatieve Zalando beoordelingen doorgegeven dan positieve. De grootste reden waarom we klagen is omdat Zalando onterecht kosten in rekening brengt, dat ze niet veilig zijn en dat klanten hun betaling niet terugkrijgen na een retournering. Dit zijn Zalando klachten die wel serieus genomen moeten worden. Helaas neemt de Zalando klantenservice niet de moeite om op proactief op deze klachten te reageren.

Een positieve Zalando ervaring is ook gemakkelijk te vinden, al zijn er minder mensen tevreden dan ontevreden. De goede Zalando reviews gaan over het soepel verlopen van de bestellingen, de vriendelijke klantenservice en snelle verzending.

Is Zalando betrouwbaar?

Het is natuurlijk zo dat mensen graag klagen, dus voordat je Zalando afwijst ga je op zoek naar ander bewijs van betrouwbaarheid. En gelukkig is daar voldoende van te vinden:

 • Zalando heeft het Thuiswinkel Waarborg keurmerk en is dus officieel getest op betrouwbaarheid.
 • Zalando gebruikt een beveiligde SSL-verbinding, dus je persoonlijke gegevens worden gecodeerd.
 • Zalando bestaat al bijna 15 jaar en is in deze tijd snel groter geworden.

Zalando klachten indienen

De Zalando klachtenregeling is te vinden in artikel 16 van de algemene voorwaarden. Je dient je klacht schriftelijk in bij Zalando. Maar zonder in te loggen is het erg lastig uit te vinden waar je dat dan kunt doen. Op de pagina van de klantenservice staan alleen een aantal veelgestelde vragen. Er is geen e-mailadres, maar na flink wat zoeken kan je wel een link naar contactformulier vinden onderaan één van de veelgestelde vragen.

We gaan ervan uit dat deze informatie beter beschikbaar is als je een Zalando account hebt. Nadat je je klacht hebt ingediend, heeft Zalando 14 dagen om daar een inhoudelijk antwoord op te geven. Doen ze dat volgens jou niet naar behoren, dan mag je de onafhankelijke geschillencommissie van Thuiswinkel Waarborg aanschrijven en je klacht door hen laten behandelen.

Betaalmogelijkheden

Zalando biedt haar Nederlandse klanten de volgende betaalmethoden aan:

 • iDEAL
 • Creditcard (Mastercard, VISA, American Express)
 • PayPal
 • Bankoverschrijving voor achteraf betalen

Gebruiksvriendelijkheid website

De Zalando website is niet erg gebruikersvriendelijk als je contactinformatie wilt vinden of meer wilt weten over deze winkel. Producten zoeken is vrij simpel, via de zoekbalk of de productcategorieën. Je kan ook zoeken op merk, designer of pre-owned producten. Voor de laatste aanbiedingen ga je naar de Zalando outlet.

Terwijl je je door het aanbod navigeert, zie je dat er voldoende keuze is. Door de filters toe te passen maak je een passende selectie voor jou. Per product zie je dan de prijs en de verschillende modellen. Klik op een tegel en je krijgt extra informatie. Bestellen doe je daarna, net als bij andere webwinkels, door je artikel in je winkelmand te plaatsen en af te rekenen. Je kunt op je Zalando account inloggen en zo je bestelling en betaling monitoren en beheren.

Zalando contact, klantenservice en helpdesk

Het is lastig om uit te vinden hoe je contact opneemt met Zalando. Misschien staat je vraag in de veelgestelde vragen sectie. De manier om uit te vinden hoe je de Zalando klantenservice bereikt is door op één van deze vragen te klikken. Daarna zie je de gegevens die je nodig hebt.

Er is eerst een chatbot om te proberen. Kan deze je vraag niet goed beantwoorden, dan word je automatisch naar een medewerker verbonden. Er is een telefoonnummer, namelijk 0800 0227087 en daar kan je tussen 08:00 en 00:00 uur dagelijks met iemand spreken. Als laatste vind je er een link naar het contactformulier. Zalando is ook actief op Instagram, Facebook en YouTube.

2 reviews

Voor schoenen prima

Soms bestel ik er wel schoenen. Voor kleding slaag ik er meestal niet. Maar verder prima en snel binnen.

Bezorging duurde wat lang, maar verder goed

Ik had nieuwe schoenen bij Zalando gekocht. Er stond op de site dat het 3 tot 5 werkdagen kon duren maar het werden er 8. Verder was alles netjes en overzichtelijk afgehandeld.

Schrijf een review over Zalando
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0

Alle subcategorieën voor Zalando