DefShop reviews & ervaringen

 • Website

  def-shop.nl

 • Categorie

  Mode

Bestelproces

3

Service

2

Prijs

1

Bezorging

1

1.8

0% zou dit bedrijf aanbevelen

DefShop is een Duitse online winkel voor streetwear en hip-hop kleding. Hun winkel staat vol met meer dan 20.000 artikelen van 250 bekende streetwear merken. Het assortiment is veelzijdig en omvat niet alleen kledingstukken, maar ook accessoires en schoenen. Het assortiment is gericht aan heren, dames en kinderen.

Deze DefShop review is voor iedereen die klant is of wil gaan worden bij DefShop. We behandelen de winkel zelf, klantenervaringen, de betrouwbaarheid en alle handige praktische informatie. Heb jij zelf een DefShop ervaring die je met ons wilt delen? Dan laat je deze hier achter.

Wat is DefShop?

DefShop werd in 2007 in Berlijn opgericht en is nu één van de grootste online webwinkels voor hip-hop kleding en streetwear in Europa. De doelgroep van DefShop is Generatie Y en jonger. Allereerst verkochten ze hun kleding alleen via hun eigen webwinkel, maar nu doen ze dat ook via online marktplaatsen. Nu werken er meer dan 150 personeelsleden in het hoofdkantoor in Berlijn en verkopen ze hippe en trendy kleding aan jongeren in heel Europa. Met een mooie website, goede aanbiedingen en al 15 jaar ervaring, is dit een winkel die zich stevig op de Europese markt heeft gevestigd.

DefShop ervaringen

Iets meer dan een kwart van de DefShop klanten is zeer positief. Zij zijn erg tevreden over de dienstverlening, de snelle bezorging en de kwaliteit van de producten. Sommige klanten bestellen er regelmatig en hebben nooit problemen gehad. Ook zijn de DefShop beoordelingen goed te spreken over de medewerkers van de klantenservice en de gebruiksvriendelijkheid van de website.

De DefShop reviews van voorgaande klanten zijn voor meer dan 50% erg negatief. Dit is iets om in de gaten te houden als je zelf bij DefShop wilt gaan bestellen. Het duurt erg lang voordat producten aankomen en wat er dan wordt afgeleverd is niet altijd compleet. Daarbij klagen ze over ongewenste reclame in de mailbox nadat ze bij DefShop hebben besteld. Helaas neemt de klantenservice niet altijd de tijd om op elke negatieve DefShop ervaring te reageren en een oplossing te bieden.

Is DefShop betrouwbaar?

De DefShop beoordelingen van voorgaande klanten zijn vrij negatief. Maar het zit in onze aard om te klagen. Het feit dat er meer DefShop klachten te vinden zijn dan positieve DefShop reviews is geen unieke situatie. Daarom is het zaak om concreter bewijs van betrouwbaarheid te zoeken. Er zijn andere manieren waarop je dit kunt testen.

DefShop gebruikt een veilige SSL-verbinding en ze hebben een geldig KvK-nummer. Daarbij bestaan ze al 15 jaar, dus je kunt ze zeker wel betrouwbaar noemen. Het is erg jammer dat ze geen keurmerk mogen voeren, want dan was de betrouwbaarheid door een onafhankelijke stichting bevestigd. 

Een DefShop klacht indienen

Er is geen duidelijke klachtenprocedure bij DefShop, dus het beste dien je deze schriftelijk in bij de klantenservice. Het e-mailadres van DefShop is info@def-shop.com. Bel je liever, dan kan dat op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur op +31 (0)85 1070 751. 

DefShop heeft geen keurmerken, dus ze zijn ook niet bij een onafhankelijke geschillencommissie aangesloten. Dat maakt het wat lastig als jouw DefShop klachten niet correct zijn opgelost. Wat je wel kunt doen is het ODR-platform aanschrijven van de Europese Commissie. Deze is specifiek voor consumenten uit de EU met onopgeloste online geschillen.

Betaalopties bij DefShop

DefShop is een winkel die haar goederen in heel Europa aanbiedt. De betaalopties waaruit je bij DefShop kunt kiezen zijn:

 • iDEAL (via Klarna)
 • SEPA
 • VISA/Mastercard
 • PayPal
 • Klarna achteraf betalen

Gebruiksvriendelijkheid website

De website van DefShop ziet er heel mooi uit. Hij is niet schreeuwerig en staat niet vol met acties en reclame. Hij is duidelijk gericht aan de jonge doelgroep die van streetwear en hip-hop kleding houdt. Je gaat op zoek naar een nieuw kledingstuk door de zoekbalk te gebruiken of door de productcategorieën te selecteren. Daar kan je bijvoorbeeld filteren op schoenen, accessoires, kleding en merken. Elke categorie heeft subcategorieën die je blijft selecteren tot je uitkomt waar je moet zijn.

Deze producten worden vervolgens netjes gepresenteerd door middel van tegels. Selecteer een product en je krijgt er meer informatie over. Plaats alles wat je wilt aanschaffen in je winkelwagen, kies een betaalmethode en je bent klaar. Bestel je voor meer dan 85 euro, dan vervallen de verzendkosten. Op je eigen account van DefShop inloggen kan ook. Daar beheer je je bestelling en je verlanglijst.

Met DefShop contact opnemen en de klantenservice

Heb je een vraag voor DefShop, dan vind je deze misschien in de FAQ-sectie. Deze is niet heel uitgebreid, dus grote kans dat je de klantenservice toch nodig hebt. Deze kan je bellen of e-mailen. Het telefoonnummer is +31 (0)85 1070 751 en de klantenservice is beschikbaar van 09:00 tot 18:00 uur op werkdagen. DefShop is ook actief op Facebook en Instagram.

2 reviews

Niet bij bestellen!

Deze webshop is echt onbetrouwbaar. Bestel er niet want je bent gewoon je geld kwijt als je wilt retourneren. Contact opnemen blijkt ook onmogelijk.

Retouren werkt hier niet

Bestellen gaat goed, maar daarna komt het, wil je iets terug sturen dan lukt dit niet!! Zo ontving ik nooit het retouretiket, en na maar gewoon terug sturen heb ik nooit m'n betaling ontvangen. Ging jaren lang goed maar sinds dit jaar niet meer. NIET bij bestellen!

Schrijf een review over DefShop
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0