Coolblue reviews & ervaringen

 • Website

  coolblue.nl

 • Categorie

  Elektronica

Bestelproces

10

Service

10

Prijs

10

Bezorging

10

10

100% zou dit bedrijf aanbevelen

Coolblue is een groot e-commerce bedrijf dat destijds is opgericht door een drietal studenten en dat nu levert aan klanten in Nederland, België en Duitsland. Je kunt bij Coolblue terecht voor allerlei producten en apparaten, voornamelijk voor gebruik in huis en buiten, zoals tuin- en klusproducten, telefonie en keukenapparaten. Ze richten zich op apparaten en gadgets, die een oplossing bieden en zijn trots op hun klantgerichte aanpak. In deze Coolblue review gaan we verder in op het bedrijf, op wat voorgaande klanten van hen vinden en vind je handige informatie voor als je ze nodig hebt. Laat ook een Coolblue beoordeling achter, als jij klant van ze bent geweest.

Coolblue in het kort

Coolblue is in 1999 opgericht door drie studenten. Sindsdien hebben ze niet stilgestaan en worp hun ondernemende aanpak vruchten af. In 2004 wisten ze zich al uit te breiden naar België en vier jaar later waren er vier fysieke winkels in Nederland. Daarna hebben ze hun eigen installatie- en bezorgteam opgericht, bezorgen ze per fiets in stedelijke gebieden én kan je bij hen ook zonnepanelen bestellen. Vandaag de dag zijn er al vijftien fysieke Coolblue winkels, 153 bezorgfietsen en leveren ze ook in Duitsland hun producten af. Het is na Bol.com de grootste online retailer van Nederland.

Coolblue ervaringen

Coolblue reviews zijn bijzonder goed. Van de meer dan 100.000 beoordelingen op Trustpilot geeft 93% ze een positieve score. Klanten zijn tevreden over de aflevering en installatie, over vriendelijk personeel en gratis koffie in de winkel, over de snelle service, over de klantenservice die tot laat nog bereikbaar is en over de gebruikersvriendelijkheid van de website. Meer dan 9 van de 10 Coolblue beoordelingen zijn gewoon goed.

Lukt het je om een negatieve Coolblue ervaring te vinden, dan gaat deze voornamelijk over slechte en late levering, incorrecte communicatie en slechte reparatieservice. Dit zijn echter uitzonderingen. Wat wel opvalt is dat Coolblue niet reageert op deze negatieve beoordelingen en dat terwijl ze hun klanten wel uitnodigen om deze achter te laten. De kwaliteit van de opvolging van een klacht zegt soms meer over een bedrijf dan de klacht zelf.

Is Coolblue betrouwbaar?

93% van de klanten van Coolblue is zeer tevreden en dat is een duidelijke indicatie van betrouwbaarheid. Behalve de Coolblue ervaringen die zijn gemeld, kun je ook op andere manieren beoordelen of een bedrijf betrouwbaar is of niet. Keurmerken, certificeringen en prijzen zijn dan een duidelijke indicator. Coolblue heeft het Thuiswinkel keurmerk, één van de bekendste onder de e-commerce bedrijven in Nederland. Daarbij hebben ze de Beste webwinkel onderscheiding gekregen.

Coolblue klachten

Klanttevredenheid staat bovenaan bij Coolblue en dat maken ze regelmatig duidelijk. De vele positieve Coolblue beoordelingen bewijzen dat ze dit ook waarmaken. Heb je toch een Coolblue klacht, dan kan je die indienen door contact op te nemen met de klantenservice en dat kan telefonisch (010 7988999), via Facebook, Twitter of WhatsApp (06 26652583). De klantenservice is overigens tot 23:59 uur geopend; tot het laatste moment dat je bestelling de volgende dag nog wordt afgeleverd.

Ben je daarna niet tevreden, dan stuur je een e-mail naar het management, op MT-klantenservice@coolblue.nl of een brief naar Coolblue B.V. t.a.v. Kay Dieke, Antwoordnummer 5515, 3000 VB, Rotterdam. Je krijgt dan binnen vijf dagen antwoord. Ben je daarna nog steeds niet tevreden, dan ga je naar de geschillencommissie Thuiswinkel of naar de geschillencommissie van het Europees ODR Platform.

Coolblue betaalmogelijkheden

Bij Coolblue betaal je altijd vooraf of direct in de winkel. Online bieden ze dan iDEAL, Mastercard of Visa, Apple Pay of cadeaukaarten aan. Een handmatige overboeking kan ook. In elke Coolblue winkel betaal je met pinpas, Apple Pay, creditcard, cadeaubonnen of contant geld. Achteraf betalen, betalen in termijnen of betalen bij aflevering zijn geen opties die ze aanbieden.

Gebruiksvriendelijkheid website

Op de homepage van Coolblue krijg je veel informatie en dat kan verwarrend zijn. Een product zoeken is vrij gemakkelijk en dat doe je door de categorieën te gebruiken of door een zoekterm in te geven. Onderaan de pagina staan handige extra links, maar het geheel is erg druk en staat erg vol. Je kunt ook bij Coolblue inloggen en zo je bestelling beheren of informatie voor klanten bekijken. Bij alle categorieën krijg je handige informatie over de producten, over hoe je de juiste keuze maakt en wat je opties zijn. Gebruik de filters om een selectie te maken en je bestelling is zo geplaatst.

Coolblue contact, helpdesk en klantenservice

Met Coolblue contact opnemen is gemakkelijk en de klantenservice is open tot 23:59. Uiteraard kun je ook altijd één van de winkels binnenstappen en je vraag daar stellen. Er is geen Coolblue e-mailadres of contactformulier om te gebruiken. Er is ook een gratis Coolblue app.

 • Je kunt ze bellen op 010 7988999.
 • WhatsAppen kan naar 06 26652583.
 • Je kunt ze schrijven via sociale media (Facebook en Twitter).

1 reviews

Bestel er al jaren, nooit klachten

Altijd snel, altijd duidelijk en betrouwbaar. Prijs is laatste jaren steeds beter op alle elektronica producten. Dikke 10 krijgt Coolblue!

Schrijf een review over Coolblue
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0