ASOS reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Mode

Bestelproces

10

Service

10

Prijs

10

Bezorging

10

10

100% zou dit bedrijf aanbevelen

ASOS is een kledingwinkel die gelooft in ieders schoonheid. Het maakt niet uit wat je maat, je stijl of je geaardheid is, want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. De kleding die je bij ASOS aantreft is dan ook te krijgen in 30 verschillende maten en ze werken momenteel aan een genderneutrale collectie. ASOS verkoopt eigenzinnige kleding voor dames en heren, zowel als schoenen, verzorgingsproducten en accessoires.

In deze ASOS review nemen wij deze kledingzaak onder de loep. Wat zeggen haar klanten? Zijn ze betrouwbaar? Welke praktische informatie heb je nodig? Je vindt het allemaal hier. En heb jij ervaring met deze winkel? Laat hier dan ook jouw ASOS beoordeling achter.

Dit is ASOS

ASOS is dus geen kledingzaak die de regels volgt. Ze geloven dat al haar klanten kleding moeten kunnen vinden waar ze zichzelf in kunnen zijn. En wat dat is, dat is aan jou. Ze verkopen kleding van 168 leveranciers wereldwijd en werken hard aan duurzaamheid en de omstandigheden van de medewerkers in haar supply chain. Via ASOS Marketplace kan jij je eigen kleding verkopen, want hier krijgen ontwerpers die net beginnen en een doorbraak nodig hebben een kans. Bij ASOS vind je kleding van meer dan 850 grote merken, inclusief plus size merken. Het aanbod is divers en leuk.

ASOS ervaringen

Klanten van ASOS zijn erg tevreden over de kleding en diensten van deze winkel. De meeste ASOS reviews die je leest zijn dan ook positief. Ze geven aan dat alles soepel verloopt, dat de klantenservice goed is en dat het aanbod groot is. Problemen worden snel en proactief opgelost en de medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam.

Klanten uit Nederland zijn wel wat negatiever dan klanten uit andere landen. Zij geven in hun ASOS beoordelingen aan dat het nogal eens voorkomt dat een product niet op tijd komt. Pakketjes raken soms zoek en geld terugkrijgen is lastig. Niet elke ASOS ervaring is goed, maar gemiddeld gezien krijgen ze aanzienlijk meer positieve dan negatieve reacties. ASOS medewerkers reageren hier overigens niet op, wat jammer is.

Is ASOS betrouwbaar?

Volgens haar klanten is ASOS dus zeker wel betrouwbaar. Ze krijgen soortgelijke klachten als andere grote kledingwinkels. Betrouwbaarheid is ook op andere manieren te testen dan via de ASOS ervaringen alleen.

 • ASOS heeft geen keurmerken om te voeren. Betrouwbaarheid is dus niet door een onafhankelijke instantie getest.
 • Ze gebruiken een beveiligde SSL-verbinding.
 • Ze bieden veilige betaalmethoden aan (zie beneden welke dit zijn).
 • Ze hebben een geldig KvK-nummer en BTW-nummer.
 • ASOS doet veel aan duurzaam en ethisch-verantwoord ondernemen.

Waar kan je terecht met je ASOS klacht?

Er is voor iedereen met ASOS klachten een standaard procedure om te volgen. Je gaat naar de contactpagina en geeft ze zoveel mogelijk informatie over je klacht. Een medewerker van ASOS zal dan zo snel mogelijk contact opnemen met je om je klacht op te lossen. Het probleem is dat het erg lastig is om een telefoonnummer of e-mail adres te vinden.

Hebben zij dit naar jouw mening niet voldoende gedaan, dan kun je je gebruik maken van de onafhankelijke geschillencommissie van ASOS en dat is RetailADR.

Betaalmethodes

Omdat ASOS een groot internationaal bedrijf is, kan je er ook een groot aantal veilige betaalmethoden verwachten. Voor Nederlandse klanten hebben ze iDEAL, PayPal, Afterpay en kan je betalen met creditcard (VISA, American Express, Mastercard). De betalingen zijn veilig en betalen met een cadeaubon kan ook.

Gebruiksvriendelijkheid ASOS website

De ASOS homepage staat eigenlijk erg leeg. Je leest er over de bezorging en retourneren en nieuwe klanten krijgen een kortingscode. Het is zaak dat je vanaf de homepage uitkomt waar je wilt zijn. Dat kan door de zoekbalk te gebruiken of door de productcategorieën te filteren. Eerst kies je voor heren of dames en daarna selecteer je het soort product waarnaar je op zoek bent. Ook kun je op merk zoeken, op thema of de outlet bekijken.

Je blijft opties selecteren tot je de producten te zien krijgt die voor jou van belang zijn. Deze worden gepresenteerd door middel van tegels. Je klikt op een product en je krijgt er extra informatie over te zien. Daarna plaats je hem in je winkelmand en kan je afrekenen. Bij ASOS inloggen kan ook. Daar beheer je je bestelling en krijg je extra informatie voor vaste ASOS klanten.

Met ASOS contact opnemen

Je moet flink wat tijd en energie steken in het vinden van een ASOS e-mailadres of telefoonnummer. De hulppagina’s blijven je naar de veelgestelde vragen sturen. Informatie over de openingstijden van de klantenservice en hoe je iemand persoonlijk kunt bereiken is niet te vinden.

Er is wel een chatservice, maar op drukke tijden werkt deze niet. Contact opnemen met iemand van ASOS is dus lastig. Misschien dat je door bij ASOS in te loggen meer contactinformatie krijgt. ASOS is actief op Facebook, Instagram en Snapchat.

1 reviews

Nieuw bij Asos

Eerste keer besteld bij Asos. Ze hebben echt andere merken dan andere winkels. Alles goed ontvangen en helemaal tevreden. Deze review hebben ze dus echt wel verdient.

Schrijf een review over ASOS
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0