Koning Aap reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Reisorganisaties

Bestelproces

0

Service

0

Prijs

0

Bezorging

0

0

Inventiviteit, doorzettingsvermogen en optimisme; dit is wat Koning Aap, het hoofdpersonage uit de eeuwenoude Chinese roman ‘De reis naar het westen’, symboliseert. Het is deze Chinese zestiende-eeuwse volksheld waar de reisorganisatie haar naam en inspiratie uithaalt. Bij Koning Aap kun je terecht voor groepsreizen voor iedereen die op zoek is naar authenticiteit en een unieke vakantie. Daarbij staat duurzaamheid centraal en slaap je of eet je altijd minimaal één keer bij de lokale bevolking. Deze Koning Aap review vertelt je alles over dit bedrijf, van Koning Aap ervaringen tot praktische informatie. Heb je zelf met dit bedrijf gereisd? Laat dan hier ook jouw Koning Aap beoordeling achter.

Koning Aap in het kort

De reisorganisatie Koning Aap bestaat al dertig jaar. Via hen boek je groepsreizen, familiereizen en ook individuele reizen naar praktisch elk werelddeel. Dat doen ze op een authentieke en duurzame manier, zodat je niet alleen het land en de bewoners echt leert kennen, maar ook CO2-positief reist. 125% van je uitstoot wordt namelijk gecompenseerd en klanten worden beloond als ze duurzame opties uitkiezen. Je slaapt en/of eet bij de lokale bevolking, steunt sociale projecten in het land van je bestemming én krijgt een deskundige reisleider aangewezen. Individuele vrijheid staat centraal, maar er worden ook unieke excursies georganiseerd voor geïnteresseerden.

Koning Aap ervaringen

Naar eigen zeggen krijgt Koning Aap een score van 8,4 van 10 via de website Klantenvertellen. Ook andere platforms zijn grotendeels positief. Veel Koning Aap beoordelingen gaan over hoe ervaren en deskundig de reisbegeleiders zijn, over hoe mooi de ervaring is geweest en over de goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook geven ze aan dat de informatie over de reizen eerlijk is, dat de reisprogramma’s realistisch zijn en dat de grootte van de groepen goed is. Mensen die een negatieve Koning Aap ervaring melden, doen dat meestal over het lange wachten tot een klacht wordt opgelost en over accommodatie die onder de maat was.

Is Koning Aap betrouwbaar?

Veel Koning Aap reviews vertellen je dat deze reisorganisatie goed en betrouwbaar is. Dat wordt ook met feitelijk bewijs onderbouwd, want ze zijn aangesloten bij:

 • SGR
 • ANVR
 • Calamiteitenfonds

Daarmee weet je zeker dat je aanbetaalde geld gegarandeerd is en dat dit wordt terugbetaald als Koning Aap vanwege financieel onvermogen haar beloftes niet kan waarmaken. Ook is de kwaliteit van de reizen die worden aangeboden gegarandeerd, inclusief de kwaliteit van de omschrijvingen van die reizen. Ook worden extra kosten die je maakt vanwege calamiteiten vergoed.

Koning Aap klachten

Als jij een Koning Aap klacht wilt indienen, dan kun je dat allereerst het beste direct melden bij je reisbegeleider. Die kan dan proberen er ter plekke al wat aan te doen, zodat je direct wordt geholpen. Doet deze dat niet naar behoren, moet je reis nog plaatsvinden of ben je alweer terug, dan moet je een officiële klacht schriftelijk indienen via info@koningaap.nl of info@koningaap.be. Zij sturen je klacht door naar de afdeling cliëntenservice en daar wordt deze bekeken en behandeld. Ze zullen ook contact met je opnemen om te melden dat je klacht is ontvangen en om deze eventueel verder met je te bespreken.

Betaalmogelijkheden

Koning Aap betalen kan met iDEAL of bankoverschrijving. Nadat je je reis hebt geboekt, vraagt Koning Aap een aanbetaling van 25%. Dat wordt berekend over de totale reissom en de annuleringsverzekering samen. Deze moet je binnen drie dagen hebben betaald. Voor internationale vluchten met hoge annuleringskosten is de deadline één dag. De rest van je betaling kan je op dezelfde manieren overmaken en dat geld moet dan zes weken voor je vertrekt binnen zijn bij Koning Aap. Je kunt op Mijn Koning Aap inloggen en betalen. Daar vind je ook alle informatie over wat je wanneer moet betalen, wat je al betaald hebt en wat er nog open staat.

Gebruiksvriendelijkheid website

De standaard Koning Aap website geeft veel informatie en nadat je een reis geboekt hebt, kun je ook bij Mijn Koning Aap inloggen voor het beheren van je boeking en specifieke informatie over jouw reis. De website zelf is vrij overzichtelijk, al is het soms lastig om snel bij de juiste informatie te komen. Er zijn veel aparte pagina’s en dat is even wennen. Het vinden van een reis is wel snel en gemakkelijk. Je geeft je bestemming in, het soort reis en wanneer je wilt vertrekken en vervolgens zie je alle opties, prijzen en standaard informatie. Als je erop klikt, krijg je meer uitgebreide info, inclusief over hoe duurzaam de reis is.

Koning Aap contact, helpdesk en klantenservice

Voordat je met Koning Aap contact opneemt, ga je naar de uitgebreide veelgestelde vragen sectie om te zien of jouw antwoord daar niet tussen staat. Is dat niet het geval of wil je gewoon met iemand spreken, dan kun je contact opnemen via e-mail (info@koningaap.nl), telefoon (020-7887700 en 06-53313932 voor nood) of via de chat op de website. De klantenservice is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Ze zijn ook te vinden op Facebook en YouTube.

Schrijf een review over Koning Aap
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0