Rituals reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Wonen

Bestelproces

9.3

Service

10

Prijs

7.3

Bezorging

9.3

9

100% zou dit bedrijf aanbevelen

Het is de missie van Rituals om jou te helpen weer te genieten van je dagelijkse routines en gelukkig te worden van kleine dingen. Ze verkopen luxueuze home- en bodyproducten, die worden gekenmerkt door lekkere geuren en exotische ingrediënten. Zo kun je nog meer genieten van een lang bad of een heerlijke geur terwijl je op de bank tot rust komt. De producten zijn niet alleen verzorgend voor jou, maar ook ideaal als speciaal cadeau. Lees in deze Rituals review verder als je meer wilt weten over dit bedrijf, over wat hun klanten over hun denken en de betrouwbaarheid. Laat daarna ook je eigen Rituals beoordeling achter.

Rituals in het kort

Rituals is een Nederlands bedrijf en werd in 2000 opgericht in Amsterdam. Raymond Cloosterman begon in een kelder aan de Heerengracht en begon al snel successen te boeken. Een pand aan de Kalverstraat werd geopend en de rest is geschiedenis. Vandaag de dag heeft Rituals meer dan 800 winkels, gevestigd in meer dan 30 landen. Op het Spui in Amsterdam bezoek je het flagship pand, genaamd House of Rituals. Hier vind je niet alleen producten, maar ook spa’s en restaurants, verdeeld over vier verdiepingen. Rituals verkoopt luxe hygiëneproducten, geïnspireerd door oriëntaalse geuren. Je kunt er ook terecht voor parfums, thee en kleding.

Rituals ervaringen

Voor een groot en vooruitstrevend bedrijf, zijn Rituals klanten niet erg positief. Meer dan de helft van de Rituals reviews gaan over producten die niet worden afgeleverd, over klachten die niet correct worden afgehandeld en slechte inpakservice. Deze Rituals klachten gaan vooral over ervaringen in de online winkel en klanten raden aan dat het beter is om de fysieke winkels te bezoeken. Er zijn niet of nauwelijks klachten over de producten zelf.

Het is niet allemaal slecht, want er zijn ook positieve Rituals beoordelingen. Ze vertellen over de vriendelijke medewerkers, over gratis geschenken bij je bestelling en de snelle aflevering. Ook lees je over hoe ze klachten behandelen door de kosten te compenseren. Het is wel jammer dat niemand van de klantenservice op de Rituals ervaringen reageert die online zijn geplaatst. Het is dus niet duidelijk hoe en of deze worden behandeld.

Is Rituals betrouwbaar?

Negatieve Rituals ervaringen zijn geen goed teken voor betrouwbaarheid. Wat doet deze winkel om haar klanten veilig en eerlijk te helpen?

 • Rituals is B-Corp gecertificeerd, wat betekent dat ze getest zijn op hun maatschappelijke en ecologische prestaties. Dat houdt in dat ze aan bepaalde strenge sociale duurzaamheid en milieuprestatienormen voldoen.
 • Rituals hanteert een beveiligde SSL-verbinding.
 • Ze bieden veilige betaalmethoden aan.
 • Rituals heeft geen keurmerk.

Rituals klachten

Er wordt op de website weinig informatie gegeven over waar je je Rituals klacht kunt indienen en wat de procedure is. Ook geven ze geen informatie over een eventuele geschillencommissie waar je terecht kunt. Het beste neem je contact op met de klantenservice en dan via het online formulier, zodat je klacht schriftelijk wordt ingediend.

Betaalmogelijkheden

Rituals levert producten in tientallen landen. Je kunt dan een groot aantal betaalmogelijkheden verwachten. Bij Rituals betaal je via iDEAL, creditcard (Visa, Mastercard, American Express), Apple Pay of PayPal. Achteraf betalen kan via Klarna. En heb je een VVV Cadeaukaart, een BeautyCadeau, een DE Cadeaukaart of een Rituals Cadeaukaart, dan kun je die ook gebruiken.

Gebruiksvriendelijkheid website

Wat direct opvalt aan de Rituals website is dat je niet overspoeld wordt met aanbiedingen of producten. In plaats daarvan krijg je eerst informatie over collecties en tips. Dit is een stuk rustgevender, maar maakt het ook iets lastiger om je product te vinden. Dat doe je via de zoekbalk of via de productcategorieën. Daarna kun je nog verder filteren tot de producten naar voren komen die aan jouw voorwaarden voldoen. Deze worden gepresenteerd in tegelvorm met wat basisinformatie. De echte details krijg je als je op het product klikt.

De website van Rituals lijkt dus niet op een standaard webshop website en dat komt overeen met de missie van dit bedrijf. Je wordt zo min mogelijk geprikkeld en kunt op een rustige en relaxte manier op zoek gaan naar wat je nodig hebt. Zelfs de animaties gaan op een langzaam tempo. Daardoor is de gebruiksvriendelijkheid misschien iets minder, maar blijft het imago van Rituals bewaard. Je kunt als een member van My Rituals inloggen en profiteert direct van een aantal voordelen.

Rituals contact, helpdesk en klantenservice

Contact opnemen met Rituals kan op verschillende manieren. De klantenservice is open van maandag tot en met zondag van 09:00 tot 21:00 uur. Je belt ze via 020 2415948. Ze staan je ook te woord met Facebook Messenger en WhatsApp. Er is ook een online contactformulier voor als je je vraag liever schriftelijk achterlaat. Je krijgt dan niet direct antwoord, maar wel binnen één dag.

3 reviews

Aanrader

Rituals is altijd lekker, mooie winkels en kom er graag!! Online wel stuk goedkoper te vinden met juiste aanbiedingen

Rituals cadeaus besteld

Rituals blijft bij de familie favoriet, dus ik heb weer heel veel geshopt. Voor het eerst net online bij Rituals besteld maar dat werkt net zo fijn. Al zijn de winkels eigenlijk wel een beleving opzich!

Sakura blijft het lekkerst

De Rituals Sakura blijft het lekkerst, bestel hier regelmatig maar bevalt altijd. Ook handig dat ze nu in de stad bij ons zitten (Amersfsoort) dus daar ook vaak langs.

Schrijf een review over Rituals
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0