Hema reviews & ervaringen

 • Website

  hema.nl

 • Categorie

  Wonen

Bestelproces

10

Service

10

Prijs

10

Bezorging

8

9.5

100% zou dit bedrijf aanbevelen

HEMA is natuurlijk een winkel die al vele jaren bestaat. De eerste winkel werd bijna 100 jaar geleden opgericht en sindsdien is het een bekend gezicht in elke winkelstraat. Of je er nu naartoe gaat voor de bekende rookworst of om een kijkje te nemen tussen de duizenden huishoudelijke producten, kledingstukken of andere artikelen voor dagelijks gebruik, bij HEMA kan je al een lange tijd terecht. In deze HEMA review lees je meer over dit bedrijf, wat haar klanten te zeggen hebben en vind je praktische (contact)informatie. Daarna kan je zelf ook je eigen HEMA beoordeling achterlaten.

HEMA in het kort

HEMA is een afkorting voor Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam en de eerste winkel werd in 1926 geopend. Drie jaar later waren er HEMA winkels in heel Nederland. Later wisten ze zich uit te breiden naar onder andere België, Groot-Brittannië en Spanje. De producten die ze verkopen zijn allemaal specifiek voor HEMA gemaakt. Vandaag de dag hebben ze winkels in twaalf landen, werken er 19.000 medewerkers bij HEMA en is er een uitgebreide webwinkel voor online shopping. Er zijn zelfs winkels in Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten.

HEMA ervaringen

De klanten van de HEMA webwinkel zijn niet erg tevreden. De HEMA klachten gaan vooral over online bestellingen die niet goed lopen en over prijzen die omhoog gaan. Dit laatste is niet uniek voor HEMA alleen. Klanten klagen ook over de klantenservice, bijvoorbeeld omdat er geen e-mailadres beschikbaar is of omdat ze niet meedenken. De meeste HEMA reviews geven aan dat de webshop niet voldoet.

De positieve HEMA beoordelingen gaan over de fijne oer-Hollandse producten, over vriendelijke medewerkers en over de professionele houding van het bedrijf. Ook zijn er klanten die in hun HEMA ervaring aangeven dat de webwinkel juist prima werkt en dat de mensen bij de klantenservice erg behulpzaam zijn.

Is HEMA betrouwbaar?

Als je de voorgaande HEMA klanten moet geloven, dan is een gedeelte dus erg tevreden en een gedeelte niet. Hoe weet je dan of HEMA betrouwbaar is? Eén manier om dat te testen is door te kijken naar de bekroningen en keurmerken. HEMA heeft de Thuiswinkel Waarborg certificering, wat betekent dat de webwinkel veilig, duidelijk en betrouwbaar is. Daarbij is HEMA natuurlijk geen nieuwe winkel en doen ze al bijna een eeuw zaken in Nederland. Dat zegt ook veel over de betrouwbaarheid en kwaliteit van HEMA.

HEMA klachten

Er is geen duidelijke regeling bij HEMA als je een klacht wilt indienen. Alleen als je een HEMA schadeverzekering hebt, dan kun je e-mailen naar klachtenman@verzekerdbijhema.nl. Heb je een standaard HEMA klacht, bijvoorbeeld over een product of dienst, dan neem je contact op met de klantenservice. Klachten meld je het beste schriftelijk, maar er is geen contactformulier of e-mailadres. Het beste doe je dat dan via Facebook Messenger, Twitter of een chatbericht.

Betaalmogelijkheden

Bij de webwinkel van HEMA kun je op verschillende manieren betalen:

 • iDEAL
 • creditcards (MasterCard, VISA en American Express)
 • PayPal
 • HEMA cadeaukaart

De optie achteraf betalen is beschikbaar met een uitstel van 21 dagen. Is je bestelling meer dan 250 euro, dan vraagt HEMA een 50% aanbetaling. In de HEMA winkels kan je ook contant betalen of met je pinpas. Cadeaukaarten van HEMA, VVV, Fashioncheque of KidsCadeau worden ook geaccepteerd in de fysieke HEMA winkels.

Gebruiksvriendelijkheid website

De website van HEMA ziet er duidelijk en overzichtelijk uit. Hij is niet te schreeuwerig met reclames en je ziet snel waar je moet zijn. Producten vind je door een categorie te kiezen of door de zoekbalk te gebruiken. Je ziet dan in één overzicht welke artikelen bij jouw specifieke selectie passen. De informatie die je krijgt per product is summier, maar als je deze selecteert kom je meer te weten. Plaats hem in je winkelwagentje, kies een betaaloptie en je bestelling is afgerond.

Via de HEMA website kan je ook andere zaken regelen, zoals de fotoservice, verzekeringen en tickets kopen voor een dagje uit. Je kan op je account van HEMA inloggen en zo je bestelling bijhouden en beheren. Je kunt je ook online aanmelden voor de HEMA klantenpas. Behalve dat staat er voornamelijk nog praktische informatie over HEMA op de site.

HEMA contact, helpdesk en klantenservice

Het is altijd verstandig om de uitgebreide FAQ pagina van HEMA te raadplegen als je informatie nodig hebt of een vraag wilt stellen. Vind je daar niet wat je zoekt, dan kan je contact opnemen met HEMA dus niet via e-mail. Ze raden zelf aan de klantenservice te bellen op 020 244 2424 of een chatbericht te sturen op de website. Op een Facebook Messenger bericht of een Twitter bericht geven ze binnen drie uur antwoord. De klantenservice is geopend op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur.

2 reviews

Geen klacht maar aanbeveling

Geen klachten, juist aanbeveling, Hema is altijd leuk om langs te gaan. En hun rookworst is het lekkerst.

Altijd fijn

HEMA blijft altijd één van m'n favoriete winkels!

Schrijf een review over Hema
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0