Action reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Wonen

Bestelproces

9.6

Service

9.2

Prijs

10

Bezorging

10

9.7

100% zou dit bedrijf aanbevelen

Er wordt wel eens gezegd: niemand gaat Action binnen zonder iets te kopen. Deze non-food discounter verkoopt allerlei producten voor een hele lage prijs. Dat doen ze door groot in te kopen en daar profiteer jij van. Action heeft een uitgebreide webshop én meer dan 2000 fysieke winkels in 10 landen. Wil jij meer weten over deze populaire retailer? Dan lees in deze Action review over wat haar klanten zeggen en over de betrouwbaarheid. Laat vooral ook je eigen Action beoordeling achter, hier op deze pagina.

Action in het kort

De eerste Action winkel werd geopend in 1993 in Enkhuizen door Gerard Deen en Rob Wagemaker. In hetzelfde jaar wisten ze er een aantal vestigingen in Noord-Holland bij te openen. Het aantal winkels bleef groeien en in 2002 was Nederland al 94 Action winkels rijk. De eerste winkel in Vlaanderen werd in 2005 een feit en intussen vind je ze in onder andere Polen, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Er werken 65.000 medewerkers bij Action. De reden waarom de producten zo goedkoop kunnen worden aangeboden is omdat deze oorspronkelijk voor andere markten bestemd zijn. Action is onderdeel van het Britse 3i Group plc en heeft haar hoofdkantoor in Nederland.

Action ervaringen

De ervaringen van klanten bij de Action zijn niet erg positief. Dit kan zijn omdat mensen weinig begrip hebben voor de low-budget optie die ze hebben gekozen. Ze schrijven dat de kwaliteit van de producten slecht is, dat pakketjes te laat aankomen en over onvriendelijke medewerkers.

Er worden ook positieve Action reviews doorgegeven, bijvoorbeeld over de behulpzame klantenservice, over de goede producten voor lage prijzen en over snelle en nette aflevering. Veel mensen begrijpen dat de lage prijzen van Action ergens vandaan moeten komen. Als hun artikelen niet naar behoren werken en ze ze moeten retourneren, wordt dat over het algemeen netjes en snel afgehandeld.

Is Action betrouwbaar?

Action is duidelijk een winkel waar je een koopje kunt vinden, maar dat maakt ze niet automatisch betrouwbaar. Betrouwbaarheid is ook op andere manieren te testen dan alleen met de Action beoordelingen. Zo heeft de Action webwinkel bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg certificaat, wat betekent dat je er veilig kunt winkelen en dat ze eerlijk zijn over producten en prijzen.

Wat wel een punt is bij Action, is dat regelmatig gemeld wordt dat producten defect of incompleet zijn. Je kunt zeggen dat je voor die prijs ook niet anders moet verwachten, maar het is aan Action om te laten zien hoe ze daarmee omgaan. De meeste klanten die een Action ervaring achterlaten omdat hun product defect was, geven ook aan dat Action dit goed oppakt en het geld probleemloos terugstort. Ook dat draagt bij aan de betrouwbaarheid van Action.

Action klachten

Action geeft zelf aan dat je klachten kunt doorgeven via de klantenservice. Het beste doe je dat schriftelijk, dus via het contactformulier. Ze proberen je dan binnen 14 dagen te beantwoorden. Wordt je Action klacht niet naar behoren opgelost, dan kan je altijd gebruik maken van de onafhankelijke geschillencommissie van Thuiswinkel, omdat Action daarbij is aangesloten.

Action betaalmogelijkheden

Voor een internationale webwinkel biedt Action weinig betaalmethoden aan.

 • iDEAL
 • Mastercard/VISA
 • Action cadeaukaart

Achteraf betalen en betalen met bijvoorbeeld PayPal of ApplePay is niet mogelijk. Bij fysieke Action winkels kun je uiteraard ook met contant geld of met je pinpas betalen.

Gebruiksvriendelijkheid website

De Action webshop is zeer overzichtelijk. Je krijgt direct te zien wat de laatste deals zijn die ze online aanbieden. Je gaat op zoek naar producten door de zoekbalk te gebruiken of door te browsen in de categorieën. Daarna krijg je een duidelijk overzicht met tegels van alle producten die voldoen aan jouw eisen. Er staat ook handige informatie bij over het product, zodat je al kunt zien of het wat is voor je of niet. Elk product heeft daarnaast ook uitgebreidere omschrijving als je erop klikt.

Op een account van Action inloggen kan niet. Je beheert je bestelling via het bestellingsnummer en je e-mailadres. Behalve producten wordt er op de Action website weinig andere informatie gegeven. Uiteraard zijn er de pagina’s van de klantenservice en over hoe je met Action contact op kunt nemen. Er is geen blog, er zijn geen koopgidsen of lijstjes met de beste artikelen.

Action contact, helpdesk en klantenservice

Contact opnemen met Action kan maar op één manier. Eerst kun je altijd proberen of je vraag op de FAQ-pagina wordt beantwoord. Is dat niet zo, dan is er het contactformulier op de website. Er is geen telefoonnummer om te bellen, geen chatservice om te gebruiken of WhatsApp optie. De klantenservice is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur. Zaterdag zijn ze open van 09:00 tot 17:00 uur. Ze zijn actief op Instagram én er is een Action app om te downloaden op je telefoon.

5 reviews

lekker goedkoop

gwoon lekker goedkoop!!

Prima garantie gekregen zelfs

Ik dacht Action zal wel niks teruggeven als iets kapot is, maar ze gaven gewoon garantie op m'n aankoop (een haar fohn). Heel fijn!!!

Goedkoper word het niet

Action is zeker een aanrader!

Leukste winkel in de stad

Action blijft de leukste winkel in de stad. Altijd bizar goedkoop maar leuke spullen! Daar kennen ze het woord inflatie niet! Aanrader, als je hier nog nooit geweest bent mis je wat.

Lekker goedkoop!

Altijd lekker goedkoop, Action is top!! Wekelijks wel ff kijken of er nieuwe spullen zijn voor weinig

Schrijf een review over Action
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0