Booking reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Hotels

Bestelproces

6

Service

9.3

Prijs

8

Bezorging

8

7.8

67% zou dit bedrijf aanbevelen

Booking.com is een website waar de meeste reizigers wel bekend mee zijn. Je gebruikt het platform om een slaapplaats te vinden, een vlucht te boeken of een auto/taxi te huren. Dat maakt het een totaaloplossing voor iedereen die een overkoepelend platform nodig heeft waar al dit soort diensten samenkomen. Daarbij heeft Booking.com vaak goede aanbiedingen en is de informatie die je krijgt erg compleet en duidelijk. Voor gemak, snelheid en een compleet overzicht van al je opties, is dit dus een ideaal platform om te gebruiken. In deze Booking.com review lees je meer over dit bedrijf, de gebruikersvriendelijkheid van de website en de betrouwbaarheid. Laat daarna ook je eigen Booking.com beoordeling achter.

Booking.com in het kort

De website Booking.com wordt nu wereldwijd toegepast, maar wat veel mensen niet weten is dat het in 1996 in Nederland (Amsterdam) werd opgezet. Nu is het een modern platform dat miljoenen reizigers een plek aanbiedt waarmee zij in contact kunnen komen met tientallen, honderden en soms duizenden slaapplaatsen. Het is één van de werelds grootste marktplaatsen in deze branche. Er zijn maar weinig vakantiebedrijven die hun diensten niet via Booking.com aanbieden. De website is beschikbaar in 43 talen en bevat miljoenen accommodaties. Deze boek je vervolgens gemakkelijk, met Booking.com als de tussenpersoon. Communicatie gaat daarna voornamelijk via de aanbieder waarmee je in contact bent gebracht.

Booking.com ervaringen

Dit klinkt allemaal heel mooi en positief, maar wat vinden de Booking.com klanten van deze service? De realiteit is dat een groot gedeelte van de gebruikers van het platform een negatieve Booking.com ervaring achterlaten. Soms beloven ze een bepaalde prijs en moeten de klanten een hogere prijs betalen. Ook worden reserveringen zomaar gecanceld en komen reizigers voor kosten te staan die niet waren toegelicht. Booking.com neemt niet de moeite om op deze negatieve beoordelingen te reageren.

Gelukkig is het niet allemaal slecht, want er zijn ook reizigers die positieve Bookig.com beoordelingen achter hebben gelaten. De accommodaties zijn goed, de website is gebruiksvriendelijk en geeft veel opties en sommige mensen gebruiken het altijd en probleemloos. De meningen in de Booking.com reviews zijn dus verdeeld.

Is Booking.com betrouwbaar?

Dat brengt je bij de vraag: Is Booking.com dan wel te vertrouwen? Een gedeelte van haar gebruikers geeft aan van niet. Je hebt concreter bewijs van betrouwbaarheid nodig:

 • Booking.com heeft een beveiligde verbinding.
 • Ze bieden veilige betaalmethoden aan.
 • Ze bestaan lang en zijn toonaangevend.
 • Ze hebben geen keurmerk als extern bewijs van betrouwbaarheid.

Booking.com klachten

Elk groot bedrijf heeft een duidelijke klachtenprocedure. Heb jij een Booking.com klacht, dan is deze procedure niet vindbaar. Er is wel een pagina gewijd aan klachten voor partners. Het beste wat je dus kunt doen is contact opnemen met de klantenservice. Daar kan je de gegevens niet van vinden als je niet op Booking.com inloggen wilt of kunt. Doe je dat wel, dan kan je een bericht sturen of bellen. Met Booking.com contact opnemen om je klacht neer te leggen blijft erg omslachtig. Er is ook geen speciale geschillencommissie waar Booking.com gebruik van maakt.

Betaalmogelijkheden

Booking.com is een groot internationaal platform dat reizigers in contact brengt met accommodaties, luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders in de travel branche. De betaalwijzen die worden geaccepteerd zijn vooraf bepaald door de aanbieder. Wil je bijvoorbeeld betalen voor een hotel, dan geeft de eigenaar van dat hotel in zijn advertentie aan hoe je je voorschot kunt overmaken. Vaak zijn dit de bekende creditcards en soms ook PayPal.

Gebruiksvriendelijkheid website

De website van Booking.com is erg gebruiksvriendelijk, ook al word je wel overspoeld met reclame en acties. Het is ook een slimme website, dus het herinnert je vorige zoekopdracht en aanbiedingen waarnaar je hebt gekeken. Je hoeft dat dan dus niet allemaal nog een keer in te vullen. Zoeken naar een slaapplek is simpel. Je voert in waar je naartoe gaat, wanneer je wilt gaan en met hoeveel mensen je gaat en je krijgt een duidelijk overzicht van de opties die aan jouw eisen voldoen.

Deze kun je vervolgens filteren of op een bepaalde manier rangschikken om je selectie nog overzichtelijker en kleiner te maken. Per tegel krijg je dan veel informatie over de prijs, wat er is inbegrepen en wat voorgaande gasten ervan vonden. Klik op de accommodatie en je vindt nog meer informatie over de aanbieder in kwestie. Op Booking.com inloggen kan ook om je boekingen en reserveringen te beheren.

Booking.com contact, helpdesk en klantenservice

Zoals al even aangegeven is met Booking.com contact opnemen niet gemakkelijk. Dat komt ook omdat ze eigenlijk alleen de ‘middle man’ zijn en contact voornamelijk verloopt met de aanbieder. Er is wel een hele uitgebreide FAQ-sectie. Je kunt ook op Booking.com inloggen en zo kan je de klantenservice een bericht sturen. Dan kan je ook een telefoonnummer opvragen en ze bellen. Voor verschillende diensten en landen zijn verschillende telefoonnummers beschikbaar.

3 reviews

Werkt altijd goed en snel

Boek altijd elk hotel bij Booking, gaat altijd vlot en snel

Geen reactie door Booking

Ik had een overnachting tijdens een stedentrip geboekt via Booking maar blijkbaar is dit fout gegaan want ik kreeg geen enkele bevestiging van mijn boeking. Ik heb toen gebeld en het is uiteindelijk opgelost, maar natuurlijk wel raar dat dat zo gaat...

Goed geholpen bij Booking

Na zelf een foutje te hebben gemaakt bij het boeken van een hotel in Griekenland had ik contact opgenomen met Booking. Ik werd heel netjes geholpen en mijn boeking werd kosteloos aangepast. Top hoor!

Schrijf een review over Booking
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0