Landal reviews & ervaringen

 • Website

 • Categorie

  Vakantieparken

Bestelproces

10

Service

10

Prijs

8

Bezorging

10

9.5

100% zou dit bedrijf aanbevelen

‘Ontdek wat groen kan doen’. Bij Landal GreenParks kan je al sinds 1954 een groene vakantie boeken. Ook al heette het toen anders, de aankoop van het Rabbit Hill vakantiepark in dat jaar, was het begin van een succesvol bedrijf dat nu jaarlijks onvergetelijke vakanties organiseert voor miljoenen gasten per jaar.

Deze Landal review helpt jou te bepalen of dit het reisbureau is voor jouw volgende vakantie. Je leest over de Landal ervaringen van voorgaande gasten, over wat je daar zelf als klant kunt verwachten en of ze eerlijk en betrouwbaar zijn. Laat hier zelf ook een Landal beoordeling achter en deel je ervaring met deze aanbieder.

Landal GreenParks in een notendop

Landal is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat meer dan 100 parken beheert, verhuurt en managet. Deze parken zijn te vinden in verschillende Europese landen, zoals Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. In Nederland vind je de meeste Landal parken. Sinds 1954 staat duurzaam en betrokken ondernemen bij hen centraal. Dat zie je aan het Green Key certificaat dat alle parken mogen voeren. Via Landal heb je toegang tot 15000 vakantiewoningen en 1300 campingplaatsen.

De Landal ervaring van voorgaande klanten

De meningen van voorgaande klanten over Landal zijn verdeeld. Er zijn gasten die een geweldige tijd op hun vakantiepark hebben meegemaakt. Ze geven aan dat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is en dat ze erg goed werden geholpen door de Landal klantenservice.

Helaas gaat er ook wel eens iets mis en dat heeft voor sommige gasten negatieve gevolgen gehad. Een huisje dat tegenvalt, een boeking die niet goed is doorgekomen of een slechte ervaring met de klantenservice, bijvoorbeeld.

Het is niet duidelijk hoe ze omgaan met deze negatieve Landal beoordelingen. De Landal reviews op Trustpilot worden (nog) niet door iemand van de klantenservice beantwoord.

Is Landal betrouwbaar?

Veel tevreden gasten geven aan dat Landal betrouwbaar is, maar enkele negatieve Landal ervaringen kunnen je aan het twijfelen maken. Landal heeft echter een aantal goede bewijzen van betrouwbaarheid die dit zeker bevestigen:

 • Privacy Waarborg keurmerk: Landal gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens.
 • Landal GreenParks is officieel partner van Natuurmonumenten.
 • De Landal parken hebben het Green Key certificaat.
 • De website van Landal GreenParks is beveiligd.
 • Landal biedt veilige en snelle betaalmethoden aan.
 • Landal GreenParks is al bijna 70 jaar succesvol in wat ze doen.

Landal klachten

De Landal klachtenprocedure is gemakkelijk te vinden online. Als je niet tevreden bent over je accommodatie, dan dien je je klacht in bij de receptie daar. 

Wordt deze daarna niet naar behoeven opgelost? Dan bespreek je je Landal klacht met Landal zelf door ze te mailen. Dat doe je via gastenservice@landal.com. Vergeet niet je reserveringsnummer, adresgegevens, datum van je verblijf, de naam van het park en het nummer van je accommodatie te vermelden.

Ben je daarna nog niet tevreden met hoe jouw klacht is afgehandeld, dan kan je deze indienen bij de Geschillencommissie Recreatie.

Betaalmogelijkheden

Je kunt bij Landal betalen met creditcard (Mastercard en VISA) of met iDEAL. Daarnaast kan je ook per bankoverschrijving je geld overmaken, een cadeaucheque of een giftcard gebruiken. Je kunt je betaling ook met twee weken uitstellen, mocht je dat willen. Gratis annuleren kan binnen 14 dagen en gratis omboeken kan tot 28 dagen voor aankomst.

Gebruiksvriendelijkheid website

Uit de Landal beoordelingen van voorgaande klanten is af te leiden dat de website en het boekingssysteem van Landal GreenParks prima in orde zijn. De homepage ziet er overzichtelijk en rustig uit. Je kunt de bestemmingen direct filteren door aan te geven waar je naartoe wilt en wanneer.

Een andere manier om een mooie bestemming te vinden is door te kijken naar de aanbiedingen. Je kunt ook gebruik maken van categorieën, zoals kindervakanties of locaties met een zwembad.

Heb je eenmaal je filters doorgegeven, dan krijg je een overzicht van alle vakanties die daaraan voldoen. Deze kan je daarna ook nog filteren voor een kleinere selectie. Je ziet in één keer wat de prijs is en welke kenmerken het park heeft. Het enige wat je daarna nog moet doen is je accommodatie boeken en je bent klaar.

Onderaan de homepage vind je ook allerlei handige links waarmee je nog gemakkelijker een geschikte vakantie vindt. Je kunt bij Landal inloggen om je bestelling verder te beheren.

Landal contact en helpdesk

Op de Landal GreenParks website vind je een uitgebreide veelgestelde vragen sectie. Staat daar niet tussen wat je nodig hebt, dan kan je ze bellen op 0900-8842. Het contact center is open van 09:00 uur tot 18:00 uur op maandag tot en met vrijdag en van 10:00 uur tot 15:00 uur op zaterdag, zondag en feestdagen.

Behalve dat worden er geen contactmogelijkheden aangeboden, zoals een e-mailadres, een contactformulier of een live chat. Als je al geboekt hebt, kun je op je Landal account inloggen en zo ook een aantal zaken regelen.

2 reviews

Altijd weer goed

We boeken al jaren een Landal huisje. Naar ons idee altijd beter dan Center Parcs en net iets voordeliger. Net weer terug van een weekendje met de familie, was weer top!

Vakantiepark Drentse Lagune was mooi

We zijn voor het eerst bij Vakantiepark Drentse Lagune geweest. Een compleet nieuw park en dat beviel wel. De huisjes waren heel modern en liggen prachtig aan het water. Dit is tot nu toe ons favoriete verblijf bij Landal geweest dus daarom deze review achter gelaten.

Schrijf een review over Landal
 • Bestelproces

 • Service

 • Prijs

 • Bezorging

Zou je vaker iets bestellen bij dit bedrijf?

Totaal

0